Schoolmeisje is voor één dag bankdirecteur in Leeuwarden

'Baas van Morgen' is een initiatief van JINC. Zij willen dat alle kinderen gelijke kansen krijgen, wat hun achtergrond ook mag zijn. Bij ABN AMRO in Leeuwarden is Rachel Geertsma ineens de grote baas. "Ik kom hier niet voor het geld, maar om een leuke ervaring op te doen", vertelt ze.
Skoalfamke is bankdirekteur yn Ljouwert
Sander van Krieken is normaliter bankdirecteur. Hij is goed te spreken over het initiatief 'Baas van Morgen'. "Het is goed dat scholieren uit de klas gaan en in de praktijk kijken hoe het eraan toe gaat. Dit is een unieke kans en ik hoop dat het een positieve uitwerking heeft op Rachel en alle andere bazen."
Jan Stuver, directeur van Connecting Hands, is donderdag ook aan de beurt om de touwtjes uit handen te geven. "Het is wel spannend. Voor één dag geef je je bedrijf uit handen. Maar het zijn twee goede vervangers", vertelt hij. "Voor hetzelfde geld doen ze het heel goed en kan ik achterover leunen."
De 17-jarige Marijn Stijkel van het Piter Jelles neemt donderdag de functie van Wiebe Wieling over. Hij is directeur van de school. "Het is gewoon een geweldige dag om mee te maken, om een keer met de directeur van een grote scholengemeenschap mee te lopen", vertelt Stijkel.
Directeur Wieling heeft er vertrouwen in. "Ik heb niets meer in te brengen. Hij zei dat hij de baas was en dat ik moest doen wat hij zei", vertelt Wieling.
© Omrop Fryslân, Bauke Deelstra