Maulun vervangt Van Kippersluis bij SC Cambuur

Robin Maulun keert vrijdag terug in de basis bij SC Cambuur. De Franse middenvelder ontbrak vorige week met een blessure, maar is daarvan hersteld voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Daardoor moet Kevin van Kippersluis weer plaatsnamen op de bank. De andere tien spelers zijn dezelfde als tegen Helmond Sport.
Trainer René Hake

"Veld is net een schaatsbaan"

Er werd donderdag met name gesproken over de kou en de staat van het veld. Trainer René Hake verwacht dat de wedstrijd gewoon doorgaat, hoewel het veld niet top is. "Het veld is op bepaalde plekken net een schaatsbaan. Het is wel gevaarlijk, maar of het doorgaat is niet aan mij. Het gaat om de veiligheid van de spelers. En soms is het heel moeilijk inschatten hoe het veld is en dus onveilig. Maar de mensen die daarover moeten beslissen, moeten daarover oordelen", zo zegt Hake.
Keeper Xavier Mous

Goede lijn doortrekken

Ook in de beide doelgebieden is het veld niet best, zo constateert keeper Xavier Mous. "Het doelgebied is keihard en glad. Dat is het grootste nadeel van de kou. Daar moet je wel een beetje op letten, maar we moeten het er mee doen."
In Go Ahead Eagles treft Cambuur de nummer vier van de eerste divisie. "Het is een ervaren elftal en het is niet voor niets dat ze bij de bovenste plekken staan", ziet Hake. Op papier is het in elk geval een aardige wedstrijd. Mous: "Het is inderdaad een mooi affiche. Wij moeten proberen de goede lijn door te trekken."
De wedstrijd tussen SC Cambuur en Go Ahead Eagles wordt vrijdagavond om 20.00 uur gepseeld. Het duel is live te volgen bij Omrop Fryslân radio. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar vanuit het Cambuur Stadion.