Het Ulbe van Houten organiseert een bijzondere open dag

Voor kinderen uit groep 8 en hun ouders is het bijna weer tijd om een middelbare school te kiezen. Dus: van open dag naar open dag en kijken wat het beste bij de kinderen past. Voor middelbare scholen de taak om deze kinderen aan te trekken. School Ulbe van Houten in St.-Annaparochie doet dat al jaren met succes, want de kinderen komen overal vandaan.
© Street View
De open dag in St.-Annaparochie is dit jaar echter iets anders dan anders. Als de kinderen met hun ouders arriveren, worden ze ieder een andere kant opgestuurd. De vaders en moeders zitten in een andere ruimte dan de kinderen. "De kinderen zijn elders in de school met het programma bezig. Het is een doe-avond voor ouders én kinderen. Als ze de dag erna bij het ontbijt zitten, kunnen ze het er eens over hebben hoe leuk het hier was", vertelt Eelco Bruinsma, directeur van de school.

Maatwerk

Veel ouders sturen hun kinderen graag naar het Ulbe van Houten, omdat het en goede en bijzondere school zou zijn. De school doet het goed, terwijl die wel in een krimpregio ligt. "In het voortgezet onderwijs halen we iedereen door dezelfde molen. Iedereen krijgt hetzelfde programma. Maar kinderen verschillen. Niet iedereen heeft hetzelfde programma nodig. Bij ons is het maatwerk", zegt Bruinsma.