Princessehof zoekt samenwerking met nationale museum van Korea

Het Leeuwarder keramiekmuseum Princessehof zoekt de samenwerking met een museum in Zuid-Korea voor een tentoonstelling met spullen die van de zeebodem afkomstig zijn. Directeur Kris Callens heeft woensdag een samenwerkingscontract ondertekend met het nationale museum van Korea.
© Omrop Fryslân
Volgens directeur Callens werd er twee jaar geleden voor het eerst contact gelegd met Zuid-Korea. "Ons hoofd collecties Jos Taekema heeft een heel goed netwerk in Azië. Hij heeft ons op het pad van het nationale museum van Korea gebracht."

Ook samenwerking met Singapore

"Het is niet alleen museum in Zuid-Korea trouwens, maar ook een museum in Singapore. Zij brengen in september collecties naar het Princessehof die nog nooit eerder in Europa zijn geweest. We brengen trouwens ook onze collecties, uit Leeuwarden, naar Korea als uitwisseling."
Kris Callens aan het woord
De internationale uitwisseling komt al snel dichterbij, maar er moet nog wel wat gebeuren. "We zijn nu bezig met het opstellen van de contracten en met de financiering. Dit soort projecten hebben extra budget nodig en daarover zijn we momenteel nog in gesprek. Met onze reguliere subsidie kunnen we dit niet organiseren."