Rely Jorritsmaprijs voor de 65ste keer uitgeschreven

De Rely Jorritsmaprijs, een Friese literatuurprijs voor Friese verhalen en gedichten, is opnieuw uitgeschreven. Het is de 65e keer dat de wedstrijd wordt georganiseerd. De winnaars worden door een vakjury uitgekozen.
© Omrop Fryslân
Dichter Rely Jorritsma (Jellum 1905 - Nijmegen 1952) heeft in zijn testament bepaald dat er elk jaar een prijsvraag moet worden uitgeschreven voor de beste vijf gedichten en de beste vijf verhalen in de Friese taal. Al sinds 1954 wordt zijn wens uitgevoerd.
Sinds 2018 wordt het bestuur van het Rely Jorritsma Fonds gevormd door de burgemeester en wethouders van Leeuwarden gevormd, de gemeente van Rely's geboortedorp Jellum. Stichting Frysk Letterkundich Museum en Dokumintaasjecintrum (FLMD) helpt bij de organisatie.
De inzendtermijn sluit 13 mei.
Wie naar de prijs wil meedingen kan een verhaal en/of gedicht inzenden. De inzendingen moeten digitaal als bijlage verzonden worden aan ynfo@stiftingflmd.frl. De naam, het adres en het telefoonnummer van de inzenders moet in de mail worden vermeld, maar blijven geheim voor de jury. Voor meer informatie: www.stiftingflmd.frl.