Piet Paulusma: "Woensdag weer sneeuw en 's nachts misschien vorst"

Het blijft dinsdagavond nog een paar uren sneeuwen, zegt weerman Piet Paulusma. "Het blijft wat hangen en vooral het oostelijke deel van de provincie merkt dat. Het verkeerd wordt gewaarschuwd: niet alleen vanwege gladheid, maar soms ook verslechterd zicht."
© Kappers Media
"Ook als het stopt met sneeuwen blijft het glad", zei Paulusma. "Want de temperaturen liggen dinsdagavond en -nacht tussen de -2 en 0 graden. Later klaart het misschien op en wordt het nog een graad kouder. De wind komt uit het zuiden of zuidoosten en woensdag uit oostelijke richting."

Woensdag weer sneeuw en koud

"Het blijft woensdag koud. Er komt geen zon, maar het sneeuwt wel opnieuw. Niet al te veel, maar het geeft wel aan dat er weer koudere lucht uit het oosten vandaan komt. De temperatuur is 0 of +1. De wind komt uit het oosten en is zwak of matig."
's Nachts kan het flink vriezen. "Ik denk dat het -5 of -6 wordt, maar mocht er sneeuw liggen, dan kan het op sommige plekken zomaar streng vriezen. Temperaturen van -10 tot -13, maar dat is dus alleen als er sneeuw ligt."

Later deze week

Ook donderdag blijft het koud. De temperatuur zal niet boven het vriespunt uitkomen. Overdag is het -1 en 's nachts wordt het -6 tot -8 graden. Dan is er sprake van matige vorst. Vrijdag stijgt de temperatuur. Overdag is het dan boven 0. In de nacht zal het licht vriezen.
Zaterdag zal het sneeuwen en regenen. Het wordt dan 4 of 5 graden. Aan het eind van de week, op zondag, zal het wederom sneeuwen. 's Nachts wordt het dan -3 of -4.