LDODK wint in thriller op bezoek bij koploper Fortuna

De korfballers van LDODK hebben zondag een thriller gewonnen op bezoek bij koploper Fortuna. Het werd 27-28 in Delft, nadat de thuisploeg bij rust nog met 16-12 voorstond. LDODK blijft op de vierde plaats staan. Dat zou aan het einde van het reguliere seizoen net genoeg zijn voor een plaats in de play-offs.
Marjolijn Kroon
Fortuna nam al snel een voorsprong van 3-0, maar daarna kwam LDODK goed terug. Tot 7-7 ging het gelijk op, maar langzaam maar zeker liep Fortuna toch weer uit. Dat deden ze met een paar fraaie treffers, vooral van Thomas Reijgersburg.
Direct na rust kwam LDODK toch weer terug door snelle treffers van Marjolijn Kroon en Friso Boode. Op gelijke hoogte kwam LDODK lang niet; het verschil schommelde een poos tussen de een en twee punten.
Erwin Zwart

Comeback

In de slotfase maakte LDODK uiteindelijk toch gelijk door het zevende doelpunt van Kroon. Jessica Lokhorst, een van de beste verdedigers in de Korfbal League, kon Kroon het scoren bijna niet beletten. Kroon werd door trainer Henk Jan Mulder van vak gewisseld en dat pakte goed uit.
Nadat Fortuna bij de stand 27-27 in het eigen aanvalsvak verspeelde, kon LDODK zelfs voor de winst gaan. Na een overtreding van Fortuna kreeg LDODK een strafworp. Erwin Zwart bleef koel en bezorgde LDODK de overwinning: 28-27.
Marjolijn Kroon (argyf) © www.orange-pictures.nl
"Het moest een beetje meezitten, dat we er na rust direct twee maakten", zei trainer Mulder. De ontlading bij zijn ploeg was groot na afloop. Mulder: "Dat grillige moest eruit bij ons, dat we de ene week hel goed zijn en daarna weer veel slechter. Het was zo knap vandaag. We stonden de hele wedstrijd achter. Dat was meestal niet ons sterkste punt, maar nu konden we het ombuigen."
Fortuna - LDODK was de Wedstriid fan de Wike bij Omrop Fryslân.
In de 'Wedstriid fan de wike' staat iedere week op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij.
Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de 'Wedstrijd van de week'.
De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.