Doek valt voor Hotel Ie-Sicht in Oudega

Hotel Ie-Sicht in Oudega (Smallingerland) is verkocht en zal gesloopt worden. Aan de Wide Ie komt een volledig nieuw gebouw te staan van vijf verdiepingen hoog. Het wordt een hotel met 36 appartementen en een wellnesscentrum.
© Hotel Ie-Sicht
Eigenaar Gerlof Bleeker en zijn vrouw Coby willen na 18 jaar iets anders. Wat precies, dat weten ze nog niet. De bedoeling is dat ze eerst wel betrokken blijven bij het nieuwe hotel. "De koper heeft mij en Coby gevraagd of wij geïnteresseerd waren om het hotel te verkopen aan een projectontwikkelaar. Dat leek ons wel wat", vertelt Gerlof Bleeker.
Het stel neemt de verhuur van de appartementen op zich en de horeca blijft ook hun verantwoordelijkheid. Voor dat horecagedeelte hebben ze al een huurder gevonden, dus het stel krijgt meer tijd voor andere dingen.
Gerlof Bleeker van Hotel Ie-Sicht

Volledig nieuw hotel

Het beeld zoals we dat nu kennen van Ie-Sicht aan de Wide Ie zal sterk veranderen. Het gebouw zal volledig gesloopt worden. Ook de nieuwbouw van tien jaar geleden gaat tegen de grond. Er komt een volledig nieuw hotel van vijf verdiepingen hoog. "Projectontwikkelaars hebben minder met zo'n plekje dan dat wij hebben", zegt Bleeker.
Voor de familie Bleeker is het een spannende tijd. "Onze kinderen vinden het wel lastig. Zij zijn hier geboren en wij hebben er een tijdlang gewoond."
Als alles doorgaat, is het hotel komend zomerseizoen voor het laatst open en zal de sloop ergens in het najaar beginnen. De gemeente en de provincie hebben de plannen ondertussen goedgekeurd.