Trainer René Hake: "Niet hoogstaand, wel verdiend gewonnen"

"De kwaliteit was niet best, al was dat aan beide kanten zo. Puur kijkend naar ons was het niet hoogstaand." Dat zegt trainer René Hake nadat zijn ploeg vrijdagavond toch de eerste overwinning van 2019 binnenhaalde. Cambuur won, met een miniem verschil, van tegenstander Helmond Sport. In het SolarUnie Stadion bleef het bij een magere 0-1.
René Hake
Dat kwam volgens de trainer vooral omdat zijn ploeg aan de bal niet goed genoeg was. "De dingen waarop we van tevoren getraind hadden en waarover we gesproken hadden, hebben we niet gedaan", volgens Hake.
"In de tweede helft vond ik het wel beter gaan. We hebben het verschil echter te mager gelaten, waardoor het geloof bij Helmond Sport bleef. Ik heb me daar behoorlijk over opgewonden. Toch hebben we de drie punten gepakt, dat was ook verdiend."
Kevin van Kippersluis
Middenvelder Kevin van Kippersluis was blij dat Cambuur de overwinning uit het vuur kon slepen. Tevreden over de wedstrijd is Van Kippersluis echter niet. "We moeten hier wel wat puntjes uit gaan halen, wat we beter moeten gaan doen. We mogen blij zijn met de drie punten, al moeten we niet kijken naar de manier waarop."

"Overwinning geeft een boost"

Na de goal van Tyrone Conraad lukte het de Leeuwarders maar niet om vaker te scoren. Daardoor bleef Helmond nooit ver weg. "Op dit moment zitten we in de hoek dat we wat minder makkelijk scoren. Toch geeft deze overwinning een boost. Deze punten zijn lekker om alvast mee te nemen naar de volgende wedstrijd, tegen Go Ahead Eagles. We willen deze periode meedoen en ons verzekeren van een goede positie op de ranglijst."