Stertil was bij de receptie van de koning: "Bijzondere ervaring om mee te maken"

Het bedrijf Stertil uit Kootstertille was dinsdag bij de nieuwjaarsreceptie van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in het paleis op de Dam in Amsterdam. Uit naam van de Stertil Group was directeur Ulbe Bijlsma aanwezig. "Het was een bijzondere ervaring om mee te maken."
© ANP
Het koninklijk paar ontvangt op deze jaarlijkse traditie altijd enkele honderden gasten uit de politiek en verschillende sectoren van de Nederlandse maatschappij.

Hoe was de ontmoeting?

"Je naam wordt afgeroepen en het bedrijf en de functie, zodat de koning en koningin weten wie je bent en dan loop je naar ze toe om een hand te geven", vertelt Ulbe Bijlsma.
"Er is geen gelegenheid om te praten op dat moment. Later wel, en ik heb het geluk gehad te mogen spreken met de koning, met vier andere collega-directeuren. Hij vroeg hoe het ging met innovatie en of we ook problemen hadden om technisch personeel te krijgen, of dat in onze regio ook speelde. Hij was heel geïnteresseerd, open en wist waar hij over sprak. Het was een prachtige ervaring."
Bijlsma kon ook goed netwerken omdat er ook vele andere bedrijven en politici waren. "Ik heb onder andere met commissaris Brok gesproken en direct van de gelegenheid gebruikt gemaakt om hem uit te nodigen bij ons bedrijf. Ik hoop dat we binnenkort de afspraak kunnen maken."

Waarom is Stertil gekozen?

"Die vraag heb ik zelf ook gesteld, maar daar bleven ze een beetje vaag over. Dat willen ze niet verklappen, denk ik. Er is gekeken naar grote en kleine bedrijven, verdeeld over de regio verdeeld. Ik ben trots dat we gekozen zijn."
Het college van Gedeputeerde Staten van Fryslân was ook aanwezig.
© Stertil