Hoeveel 'likes' haalt de 'sûkerbôle'?

Een ei, suikerbrood of toch een worstenbroodje? Wat krijgt de meeste 'likes'? Op Instagram gaat het sinds maandag nergens anders meer over.
© Omrop Fryslân

Wat is er aan de hand?

Een foto van een ei, werkelijk gewoon van een ei, op Insta heeft al meer dan 39 miljoen likes gekregen. Is dat bijzonder? Ja, want normaal krijgen foto's van wereldsterren zoals Beyoncé alleen maar miljoenen likes.

Record

Om dat record te verbreken, heeft iemand dus een ei geplaatst met de oproep om het record van 18 miljoen likes op een foto die Kylie Jenner van haar dochter deelde te verslaan. Wie het beeld van het ei heeft geplaatst, is onbekend.

Suikerbrood

Wat anderen kunnen, kunnen we hier uiteraard ook... En veel beter. Want suikerbrood is toch immers zoveel lekkerder dan een ei!
Dus de online-redactie van Omrop Fryslân plaatste maandag de 'sûkerbôle' op Instagram. Na een paar uur stond de teller al op 10.000 likes. Dinsdagmorgen stond de teller om 11.55 uur op 20.000 likes, en dat aantal loopt nog steeds op.

BF-ers

Vele bekende Friezen hebben de post al 'geliked', zoals schaatser Jorrit Bergsma, kroegbaas Jolke, presentatrice Welmoed Sijtsma, zangeres Iris Kroes en voetbalclub Harkemase Boys. En ook Dumpert-presentatrice Sylvana deed dat.

Jeugd

Instagram is vooral populair bij jeugd die de post dan ook massaal deelt op Insta Stories om andere vrienden aan te zetten om de 'sûkerbôle' ook een like te geven.

De regionale strijd

Andere regionale omroepen doen ook mee. Zo is er de worst in Gelderland, het worstenbroodje in Brabant, de mossel in Zeeland en in Groningen zetten ze de 'eierbal' in. Op Facebook, dat is dan niet zo handig... maar ja, het blijven natuurlijk Groningers.