Wedstriid fan de wike: topper voor LDODK

De korfballers van LDODK staan voor een mooie uitdaging: zondag reizen ze af naar koploper Fortuna uit Delft. Wordt het aan- of afhaken voor de korfballers uit Gorredijk? Het is de 'Wedstriid fan de wike' bij Omrop Fryslân.
De voorsprong van nummer een Fortuna op nummer vier LDODK is vier punten. "En dus kan LDODK heel goede zaken doen, wanneer ze zondag in Delft kunnen winnen", weet sportverslaggever Andor Faber.
"Dit is tegelijkertijd belangrijk omdat LDODK bij de eerste vier wil eindigen in de Korfbal League. Dan halen ze de finales." De verschillen zijn nu, bijna op de halft van de competitie, behoorlijk klein. LDODK heeft evenveel punten als de nummer vijf Blauw-Wit Amsterdam. De nummer zes KZ staat daar meer een puntje achter.
De wedstrijd tussen Fortuna en LDODK begint zondagmiddag om 15.30 uur.
© Omrop Fryslan
In de 'Wedstriid fan de wike' staat iedere week op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de 'Wedstrijd van de week'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nlen in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.