Vincent Prins van Heel Holland Bakt: "Het was heel leuk om mee te maken"

Wekenlang maakte de uit Surhuisterveen afkomstige Vincent Prins furore als bakker in Heel Holland Bakt. Hij maakte de lekkerste taarten, mooie koekjes en een heerlijke Vietnamese hamburger. In de aflevering van zondag moest hij het populaire televisieprogramma van Omroep Max echter verlaten.
Vincent Prins © NPO / Omroep Max
Met nog zes bakkers in de tent was wintersport het thema. De opdrachten waren: maak een klassieke Mont Blanctaart met kastanjes en zes spiegelgebakjes. Als spektakelstuk moesten de kandidaten een echte witte wintertaart maken.
Jurylid Janny zei dat hij wel echt kan bakken, maar het andere jurylid Robèrt vond dat hij wel wat netter moest werken en dat hij ook wel iets beter kon plannen.

Hoe gaat het nu met je?

"Het gaat hartstikke goed met me hoor. Ik had het wel zien aankomen, het was geen verrassing. Het commentaar dat ze hadden, klopt wel. In eerdere uitzendingen was ook al gebleken dat de afwerking mijn zwakke punt is, daar zijn anderen beter in."
"Ik ben nu vooral aan het bijkomen van de vele verzoekjes. Ik word een beetje geleefd. Ik heb lieve berichtjes gekregen. Ze vonden het leuk om op televisie te zien en willen me steunen Het was heel leuk om mee te maken, het was mijn eerste keer op televisie."

Met welk gevoel stond je in de tent?

"Als je thuis bakt, gaat het precies zoals je wilt. Als er iets misgaat, kun je het repareren. In de tent heb je te maken met tijdsdruk. Dan wil je iets in de oven zetten en dan staat er net een cameraman voor. Maar zo werkt televisie, het moet worden opgenomen. Het moet leuk zijn om naar te kijken, andere factoren spelen een rol. De oven werkt ook anders dan thuis bijvoorbeeld. Ik begrijp het volkomen dat het juist leuk is om een vraag te stellen aan een kandidaat als er iets misgaat, dan zit die in de emotie."

Heb je nog contact met de andere kandidaten?

"Jazeker! Het is een leuke groep en we zijn vrienden geworden."

Hoe kijk je terug op jouw bakavontuur?

"Ik heb veel ervaring opgedaan, en tips gekregen op bakgebied. En ik heb ervaring opgedaan op televisiegebied, dat was leuk om mee te maken."

En wat ga je nu doen?

"Ik bak nog altijd graag, maar wel minder dan in de voorbereiding voor het programma. En ik bak niet meer in een thema. Ik doe nu wat ik lekker vind, voor een verjaardag van een familielid. Het blijft een hobby denk ik. Al lijkt een baan in de horecawereld me misschien leuk met mijn financiële achtergrond. Ik ga eerst mijn studie afmaken."
Vincent Prins