LDODK behaalt grote overwinning op Blauw-Wit Amsterdam

De Friese korfbalploeg LDODK heeft een grote overwinning behaald op Blauw-Wit Amsterdam. In sporthal Kortezwaag werd het 30-20 in het voordeel van de ploeg uit Gorredijk.
© Jurjen Smid
Blauw-Wit Amsterdam begon als nummer vier aan het duel. In het klassement stonden ze - met twee punten meer - boven LDODK. De ploeg uit Gorredijk moest winnen om de play-offs in het zicht te houden. In de bomvolle sporthal van Kortezwaag was LDODK de ploeg die initiatief nam en met 5-1 en 8-4 op voorsprong kwam. De Amsterdammers konden aanhaken en kwamen stilletjes steeds dichterbij. Tijdens de rust stond LDODK nog maar op een minimale voorsprong, namelijk 14-13.

Demarrage LDODK te veel voor Blauw-Wit

In de tweede helft schoot LDODK als een komeet uit de startblokken. Onder leiding van Erwin Zwart (acht goals) en Femke Faber (zes goals) pakte LDODK een maximale voorsprong van maar liefst twaalf goals. Stand: 27-15. De Amsterdammers waren knock-out en de wedstrijd werd deskundig uitgespeeld. Marjolijn Kroon bepaalde met haar vijfde treffer de eindstand van 30-20.
Na acht duels staat LDODK nu op een gedeelde vierde plek. Samen met Blauw-Wit Amsterdam. Zondag 20 januari speelt LDODK in Delft tegen koploper Fortuna.

Friese derby in de hoofdklasse

In Wolvega stonden de tweede Friese hoofdklassekampioenen tegenover elkaar. SCO uit Oldeholtpade speelde eind december de eerste derby tegen Mid-Fryslân in Grou. SCO won toen met 26-24. Ook nu bleek SCO met 27-21 de betere ploeg. Door de winst klimmen ze naar de vijfde plaats in de hoofdklasse B.
Mid-Fryslân zakt naar de zevende plaats.