Treinverkeer Leeuwarden-Hurdegaryp nog dag plat na ongeluk met vrachtwagen

Tussen Leeuwarden en Hurdegaryp is deze zaterdag tot laat in de middag geen treinverkeer mogelijk. Een trein kwam vrijdagavond in Leeuwarden, op het terrein van FrieslandCampina, in botsing met een vrachtauto. Zes mensen raakten gewond.
© Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
Burgemeester Ferd Crone was gauw ter plaatse. Hij was blij dat er met name materiële schade was. "Gelukkig valt de verwondingen bij de mensen mee, maar je hebt wel de schrik in de benen."
Boargemaster Crone oer it ûngelok
Het was een grote chaos op het spoor. Mensen van ProRail zijn tot zaterdagochtend vroeg bezig geweest om het spoor weer vrij te maken.
"De trein was deels ontspoord en is opgetakeld, weer op het spoor gezet en weggesleept", vertelt Andy Wiemer fan ProRail.
"De schade is groot, zowel aan de trein als aan het spoor. Ook de overweginstallatie is voor de helft weggevaagd. Het herstel duurt zeker tot eind van de middag, maar misschien langer. Onder het spoor liggen veel kabels, die moeten we ook nog checken."
Over de oorzaak kan hij nog niets zeggen. "We weten wel dat de overweginstallatie heeft gewerkt. De treinmachinist en vrachtwagenchauffeur zijn verhoord door de politie."
Reizigers kunnen op ns.nl informatie vinden over hun reis en over het herstel geeft ProRail informatie.