Shorttrackbondscoach Otter: "Dit was een grafstemming"

Het nieuws over Sjinkie Knegt en zijn ongeluk met de houtkachel is hard aangekomen bij de Nederlandse shorttrackploeg. Dat vertelde bondscoach Jeroen Otter na de eerste voorrondes van het EK shorttrack.
Jeroen Otter oer Sjinkie Knegt
Je hoort wel eens over grafstemmingen. Dit was er één.
Shorttrackbondscoach Jeroen Otter
Donderdagmiddag is de Nederlandse shorttrackploeg op de hoogte gesteld van wat er met Knegt is gebeurd. "Je hoort wel eens over grafstemmingen. Ik kom niet vaak in zo'n situatie, maar dit was er één", vertelde Otter een dag na het ongeluk. "Eerst reageert de ploeg verbaasd en dan zie je de kopjes naar beneden gaan. Dan heb je tranen en al."
De knop moest snel weer om, want vrijdagochtend is het Europees kampioenschap shorttrack begonnen. Dat is ook voor Otter lastig. "Je leeft in twee werelden op dit moment. De realiteit van wat er met Sjinkie en zijn gezin is gebeurd en tegelijkertijd sta ik hier op een EK, met tien atleten die willen winnen."
© Martin de Jong
Dat Knegt de afgelopen nacht goed is doorgekomen, verbaast Otter niet. "Ik geloof dat hij daar ook positief in kan staan. Zo van: 'De wereld is nog niet van me af. En de shorttrackwereld ook niet'. Ik heb echt het gevoel dat hij daar zo ligt."
Toernooidirecteur Cees Juffermans: "Dit komt als een bom binnen. Het hangt toch een beetje boven dit toernooi. We proberen wel het toernooi zo neer te zetten zoals we het bedacht hadden, maar tegelijk denkt iedereen wel aan Sjinkie."