UNIS Flyers teleurgesteld na uitschakeling: "We komen scorend vermogen tekort"

De kater is groot bij UNIS Flyers, nadat de ijshockeyers woensdag uit het bekertoernooi werden geknikkerd door de Devils uit Nijmegen. In de Elfstedenhal in Leeuwarden wonnen de gasten het doorslaggevende derde duel met 3-1. Daarmee kwam de stand in deze best-of-three serie in de halve finale van de beker op 2-1 voor Nijmegen.
Goals Flyers Nijmegen
In alle drie duels was sprake van een overwicht met veel kansen voor de Flyers, maar de Devils gingen er dus uiteindelijk met de winst vandoor. De Flyers wonnen de eerste wedstrijd tegen Nijmegen met 4-3. Het tweede duel eindigde in 2-2, maar in de verlenging pakte Nijmegen de winst.
In het derde en beslissende duel van deze halve finale won Nijmegen met 3-1. De Flyers schoten bijna 60 keer op doel, terwijl de Nijmegenaren ruim 20 keer tot een schot kwamen. Maar door een veel hoger rendement is Nijmegen Devils door naar de bekerfinale. Die wordt gespeeld op zondag 3 februari in Den Haag tegen titelverdediger HIJS Hokij.
Reaksjes Flyers nei útskeakeling beker
Marco Postma van UNIS Flyers is zwaar teleurgesteld, maar heeft wel een idee waar het mis is gegaan. "Ik denk dat wij over drie wedstrijden de betere waren, maar wij komen gewoon scorend vermogen tekort op dit moment. Het zijn allemaal close wedstrijden en als je maar één doelpunt maakt thuis, dat is gewoon te weinig. Daar kun je gewoon geen wedstrijd mee winnen."