Tinten Groep wordt de nieuwe welzijnsorganisatie in De Fryske Marren

Stichting Tinten Groep heeft van De Fryske Marren de taak gekregen om in de gemeente voor het welzijnswerk te zorgen. In samenwerking met inwoners, verenigingen en (vrijwilligers)-organisaties heeft de gemeente nieuwe doelen gesteld voor het welzijnswerk. Het aanbod, de kwaliteit van de dienstverlening en de visie van de Tinten Groep sluit daar volgens de gemeente het beste op aan. De Tinten Groep begint per 1 september van dit jaar.
Tinten Groep © Omrop Fryslân
Het komende half jaar zal de gemeente met de Tinten Groep werken aan een overgang van medewerkers en activiteiten. Ook worden de locaties van de organisaties die het welzijnswerk nu nog uitvoeren, zoals Miks Welzijn, Timpaan Welzijn en Van der Horst Coaching, overgedragen aan de Tinten Groep.
De overgang naar de Tinten Groep betekent niet dat inwoners van de gemeente binnenkort te maken krijgen met nieuwe gezichten. De medewerkers van de organisatie die nu het welzijnswerk doen, krijgen de kans om een overstap te maken naar een vergelijkbare functie binnen de Tinten Groep.

Meedenken over de toekomst van het welzijnswerk

De nieuwe organisatie voor welzijnswerk moet een bijdrage leveren aan de toegankelijkheid van basisvoorzieningen waar inwoners zonder tussenkomst van de gemeente terecht kunnen. Verder moet de organisatie zorgen voor actuele informatie op het gebied van welzijn, vrijwilligerswerk en mantelzorg.