Dance-evenement Garden of Dance van Sneekweek verhuist

De 'Garden of Dace' is de aankomende Sneekweek niet meer in de Stadhuistuin, maar mogelijk op het Veemarktterrein. De gemeente Súdwest-Fryslân wil een gedeelte van dat terrein beschikbaar maken voor het dance-evenement.
De Snitswike begjint altyd mei de tradisjonele floatskou by de Wetterpoarte © Omrop Fryslân
De afgelopen jaren was de Stadhuistuin in Sneek ingericht als feestterrein. Omdat het gemeentehuis nu herbouwd wordt, is die tuin niet meer beschikbaar. Omdat de 'Garden of Dance' wel een succes was, wil de organisatie het evenement nu op een andere centrale locatie houden. "We hebben de mogelijkheden bekeken en zijn uitgekomen op het Veemarktterrein", zegt burgemeester Jannewietske de Vries.

Eerst een plan

Of de 'Garden of Dance' daar inderdaad wordt gehouden, is echter nog niet helemaal zeker. De organisatie van het evenement moet eerst een plan maken, met daarin hoe het terrein dan ingericht en afgeschermd wordt, waar de geluidsinstallatie komt en waar de in- en uitgangen zijn.

Informatiebijeenkomst

Nadat het plan klaar is, komt er een informatiebijeenkomst voor omwonenden van het Veemarktterrein. Zij kunnen dan zeggen wat ze ervan vinden. "Daarna besluiten we pas over wel of niet een vergunning", zegt De Vries.
"Als gemeente hebben wij overleg met de Vereniging Ondernemend Sneek, de horeca en de politie over hoe wij de Sneekweek veilig, gezellig en duurzaam kunnen houden, voor iedereen", zegt de burgemeester. "Niet alleen in 2019, ook in de jaren hierna. Daar laten wij ons door leiden bij het wel of niet afgeven van een vergunning."