Bergingsbedrijf BDS heeft al meer dan 250 ton afval opgeruimd

Maar liefst 250 ton aangespoeld afval heeft bergingsbedrijf BDS opgeruimd. Al bijna een hele week is het bedrijf uit Harlingen in touw om het Waddengebied schoon te maken en containers af te voeren. André Bos van BDS heeft het er heel druk mee.
André Bos fan bergingsbedriuw BDS út Harns
Bos is momenteel in Lauwersoog, waar hij de nodige voorbereidingen treft voor de verwachte storm dinsdag. "We gaan de gevonden containers aan elkaar koppelen en de deuren extra zekeren." Als hij om zich heen kijkt, heeft de opruimactie zeker geholpen. Bos: "De dijken zijn nagenoeg schoon, maar het is nu afwachten wat er morgen gebeurt met die zware storm."
© Andre Bos
Bos is blij met de inzet van de verschillende vrijwilligers die hebben meegeholpen. "Wij hebben zelf met twee mensen op ons kantoor vrijwilligers gezocht. De goede mensen hebben we uitgezocht en ingezet. Dat werkt perfect. Wij focussen ons op het Waddengebied. Daar hebben we de handen vol aan."
© Andre Bos
André Bos van bergingsbedrijf BDS uit Harlingen
Een van de grootste containerschepen in de wereld, de MSC Zoe uit Panama, heeft in de nacht van 1 op 2 januari 2019 meer dan 290 containers verloren. Dit gebeurde net boven het Duitse eiland Borkum. Door de harde wind zijn de containers naar de Friese Waddeneilanden gedreven. Al het nieuws over de containerramp is te vinden op de dossierpagina.