Zeehonden op Griend hebben geen last van aangespoelde roze babybadjes

Tussen Terschelling, Vlieland en de wal liggen de Richel en het eilandje Griend. Natuurmonumenten beheert Griend en is dat eiland aan het inspecteren op aangespoelde spullen van de containerramp met de MSC Zoe.
© Jan Willem Zwart
"Het valt hier gelukkig mee", zegt Jan Willem Zwart van Natuurmonumenten. "Wat opvalt, is dat er veel roze babybadjes op het strand liggen. Dat hebben we allemaal opgeruimd. Met de komende storm houden we het uiteraard in de gaten. We houden ook contact met de burgemeester van Terschelling die het beheer over Griend heeft."

Zeehond

De Richel en Griend zijn plaatsen waar veel zeehondenpups worden geboren. Volgens Zwart hebben de dieren niet veel last van de aangespoelde spullen. "We willen de zeehond zo weinig mogelijk verstoren. Daarom zijn we hier ook niet met veel mensen. Op een van de aangespoelde kussens zag ik een spoor van een zeehond. Die was kennelijk nieuwsgierig hoe het eruitzag."
Jan Willem Zwart van Natuurmonumenten
© Jan Willem Zwart
Een van de grootste containerschepen in de wereld, de MSC Zoe uit Panama, heeft in de nacht van 1 op 2 januari 2019 meer dan 290 containers verloren. Dit gebeurde net boven het Duitse eiland Borkum. Door de harde wind zijn de containers naar de Friese Waddeneilanden gedreven. Al het nieuws over de containerramp is te vinden op de dossierpagina.