Geen verrassingen bij voorrondes NK shorttrack

De voorrondes van het Nederlands kampioenschap shorttrack hebben geen grote verrassingen opgeleverd. De Friese schaatsers van de nationale selectie plaatsten zich probleemloos voor de finales van zondag.
Daan Breeuwsma NK shorttrack

500 meter

Op de 500 meter werden de kwartfinales verreden. In totaal plaatsten zes dames zich voor de halve finales van zondag. Onder hen ook Suzanne Schulting en Rianne de Vries. Tineke den Dulk uit Leeuwarden en Anne Floor Otter uit Heerenveen slaagden er niet in zich te plaatsen.
Bij de heren kwamen Daan Breeuwsma, Itzhak de Laat, Dennis Visser en Jasper Brunsmann niet in de problemen. Daarnaast plaatsten ook de broers Jens en Melle van 't Wout van Sintjohannesga zich voor de halve finale.
It NK shorttrack op Thialf © Orange Pictures

1000 meter

Den Dulk slaagde er op de 1000 meter wel in om haar te plaatsen voor de halve finale van zondag. Dat slaagde ook voor Schulting en De Vries.
Breeuwsma, De Laat en Visser werden in de kwartfinale op de 1000 meter eerste. Ook Brunsmann zien we terug in de halve finale. Hij werd tweede in zijn voorronde. Melle van 't Wout rijdt zondag ook in de halve finale van de 1000 meter.
Suzanne Schulting op it NK shorttrack © Orange Pictures

1500 meter

Op de 1500 meter gingen de verwachte namen door. Schulting ging als eerste door naar de halve finale, samen met Lara van Ruijven en Selma Poutsma. In de tweede finale plaatste ook De Vries haar voor de finale, net als Van Kerkhof en Velzeboer. Wiersma werd onderuit gereden en ook nog toegevoegd aan de finale.
Bij de heren haalden alle shorttrackers uit de nationale selectie de finale. Breeuwsma, Brunsmann, De Laat, Hoogerwerf, Visser en Emons zien we dus zondag.
Itzhak de Laat op it NK shorttrack yn Thialf © Orange Pictures
Omrop Fryslân doet zondag live verslag van de finales van het NK shorttrack. Zondagmiddag om 13.00 gaat het NK van start. Eerst volgt de 1500 meter, daarna de 500 en de 1000 meter. Van de laatste twee afstanden moeten ook de halve finales nog worden gereden. Aan het eind van de middag rijden de best geklasseerde rijders nog de 3000 meter. Het commentaar vanuit Thialf wordt verzorgd door Andor Faber.