Speciale campagne voor kinderen die door geldgebrek niet kunnen sporten

Zo'n 13.000 kinderen in Fryslân doen niet mee aan sport of cultuur vanwege tekort aan financiële middelen in het gezin. Om deze kinderen toch mee te laten doen, is er door de overheid geld beschikbaar gesteld, maar de kinderen zijn moeilijk te bereiken. Daarom is er donderdagavond een speciale campagne van het Jeugdfonds Sport en Cultuur van start gegaan.
© Omrop Fryslân, Willem de Vries
Wytze Visser van het sportfonds zegt dat de problemen bij de jeugd niet goed worden gesignaleerd. "Ouders zeggen bijvoorbeeld niet zo snel dat ze niet over de mogelijkheden beschikken om hun kinderen te laten sporten." Het fonds wil de kinderen graag via intermediairs bereiken. "Dat kunnen leerkrachten, verenigingen of jeugdwerkers zijn, die constateren dat kinderen achterblijven. Dan kunnen ze ons een seintje geven en dan kunnen wij ervoor zorgen dat de kinderen wel kunnen komen ."
Via een posteractie hoopt de organisatie deze kinderen te kunnen bereiken en ze te steunen in hun sport of culturele activiteit. Op de posters staan bekend personen zoals voetbaltrainer Henk de Jong, acteur Rutger Hauer en ijshockeyspeler Tony Demelinne.
Willem de Vries in gesprek met Wytze Visser van het Jeugdfonds