Goede voornemens in zwembad De Welle: "Gooi de bar met bier maar open!"

Goede voornemens; bijna iedereen heeft ze wel. Ook de zwemmers in zwembad De Welle in Drachten hebben zo ieder hun eigen goede voornemens voor het nieuwe jaar. Van het kampioenschap voor Drachtster Boys tot meer sporten. Maar of dat laatste voornemen zal lukken.
Goeie foarnimmens yn swimbad De Welle: "Smyt de bar mei bier hjir mar iepen!"
Ik ga er vanuit dat we het niet volhouden.
Een zwemmer met goede voornemens
De eerste zwemmers in De Welle liggen ver voor zeven uur al in het water. En allemaal hebben ze goede voornemens. Drie mannen zijn voor het eerst. "Wij hebben als goede voornemen om meer te sporten. Het doel is om drie keer per week te zwemmen", vertelt de eerste. "De kans is groot dat wij halverwege dit jaar stoppen en dan volgend jaar wel weer zien", grijnst de tweede. "Ik ga er vanuit dat we het niet volhouden", lacht de derde. "Dus gooi de bar met bier hier maar open!"
De drie zwemmers met goede voornemens
Bij zwemmen hoef je niet zo veel na te denken.
De oud gedienden van De Welle
Twee andere heren zwemmen vijf dagen per week hun vaste baantjes. Met maar liefst 83 en 92 jaar op de teller zijn ze verreweg de oudste zwemmers in het water. "We doen dit al jaren. Bij zwemmen hoef je niet zo erg na te denken. Dat ligt ons wel." Toch hebben ook deze heren goede voornemens. "Dat Drachtster Boys dit jaar kampioen wordt, dat zou mooi zijn", vindt een van beide heren.
© Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
De oud gedienden van De Welle
Voor goede voornemens hoeft het geen 1 januari te zijn.
Badmeester Bas Miedema
© Omrop Fryslân, Bauke Deelstra
Badmeester Bas Miedema heeft zo een, twee, drie geen goede voornemens. "Ik ben zo'n vijf jaar geleden gestopt met roken. Niet op 1 januari, maar op 1 maart. Voor goede voornemens hoeft het echt geen 1 januari te zijn. Daar kun je iedere dag wel mee beginnen."