PODCAST: Theatermaker Tjerk Ridder en ezel Lodewijk

"Er is veel onverschilligheid in deze wereld", zo vindt theatermaker Tjerk Ridder uit Utrecht. Deze zomer reisde hij met zijn ezel Lodewijk door Fryslân. Van deze onverschilligheid heeft hij echter niets vernomen tijdens zijn pelgrimstocht. "Ik ben onder de indruk van de gastvrijheid die ik ben tegengekomen."
Bankje foar Talant © Omrop Fryslân, Wendy Kennedy
Theatermaker Tjerk Ridder vertelt over zijn reis met ezel Lodewijk
Zo ook bij zorginstelling Talant in Bolsward, waar hij voor een nacht zijn tent opzette. Hij was recentelijk even terug in Bolsward met een verrassing: een speciaal gemaakt ezelsbankje. Zo hoopt hij dat de cliënten, de ouderen die ook in het appartementencomplex wonen en de rest van de buurt, elkaar vaker ontmoeten door het bankje.

Zo gastvrij

Tjerk vindt het opvallend dat in onze 'gehaaste maatschappij', gericht op succes en welvaart', mensen zo gastvrij voor hem en Lodewijk waren, maar heeft er ook wel een verklaring voor. "De schoonheid en ontroering zit in de alledaagse ontmoetingen tussen mensen."
De theatermaker heeft een voorstelling gemaakt, gebaseerd op zijn belevenissen onderweg. De voorstelling heet 'Bonne Route'.
Dit verhaal is ook als podcast te beluisteren en is te vinden in iTunes of in jouw eigen favoriete podcastprogramma via RSS.