Waterstoring treft groot deel van Fryslân

Overal in Fryslân hebben mensen sinds zondagochtend te maken met lage waterdruk. De problemen leken rond het middaguur opgelost, maar nog altijd zitten diverse plaatsen in Fryslân zonder water. Het gaat vooral om de zuidwesthoek van de provincie. Volgens een woordvoerder van Vitens zijn ze druk bezig de problemen op te lossen.
Hânnen waskje © Shutterstock.com
Om half elf werden de problemen veroorzaakt door een stroomstoring bij het station in Spannenburg. Het probleem leek tijdelijk opgelost met een noodaggregaat, maar er zijn nog altijd problemen die opgelost moeten worden. Hoelang dat nog duurt, kon de woordvoerder van het waterbedrijf niet zeggen.

Stroomstoring

Netbeheerder Liander melde zondagochtend al dat onder meer de plaatsen Lemmer, Idskenhuizen en Sint Nicolaasga geen stroom hadden. Ook in Follega en Woudsend moesten mensen het zonder stroom stellen.

Ziekenhuis Antonius: geen problemen

Ziekenhuis Antonius in Sneek laat weten dat ze daar nog geen hinder ondervinden van de waterproblemen. Wel vragen ze de patiënten, voor de zekerheid, om extra zuinig te zijn met het water.