Nina Hiddema benoemd tot nieuwe directeur van Omrop Fryslân

Interim-directeur van Omrop Fryslân, Nina Hiddema (55) is door de raad van commissarissen benoemd tot directeur van de Friese omroep. De benoeming gaat op 1 januari 2019 in. Hiddema was al sinds mei van dit jaar aan het werk als interim. Zij volgde Jan Koster op, die in mei afscheid nam van de Omrop.
© Omrop Fryslân
Hiddema zegt dat ze de Omrop in de afgelopen maanden heeft leren kennen als een mooie en bijzondere organisatie. "Ik zet mij dan ook graag de komende jaren in voor Omrop Fryslân en deze mooie provincie en haar inwoners. Ik kijk er ook naar uit om volgend jaar naar Fryslân te verhuizen."
Directeur Nina Hiddema in Weistra op wei
Ton Baas, voorzitter van de raad van commissarissen van Omrop Fryslân: "Met de definitieve aanstelling van Nina Hiddema zorgen we voor continuïteit bij de Omrop. Daarmee kan de blik weer vooruit gericht worden."

Media-ervaring

Nina Hiddema was eerder onder andere werkzaam als interim-manager bij de Stichting Landgoed Mensinge in Roden en als directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal. Hiddema heeft ook jarenlange ervaring in de media. Zo werkte zij als hoofd varia en waarnemend directeur bij RTV Drenthe en in verschillende functies bij landelijke televisieproducenten en omroepen. Verder is Nina Hiddema lid van de raad van toezicht van de Nederlandse Reisopera in Enschede en van Hanzehogeschool Groningen.