Oosterwolde bakt duizenden oliebollen en appelflappen

Net als ieder jaar houdt de evenementencommissie van kerkelijk centrum Het Anker in Oosterwolde aan het eind van het jaar weer haar oliebollenactie. Er zijn grote hoeveelheden ingrediënten ingekocht voor het evenement en de voorbereidingen zijn in volle gang. Bij de uitvoering van de actie zijn ieder jaar weer tientallen vrijwilligers betrokken.
© Omrop Fryslân, Wytse Vellinga
Duizenden oliebollen en honderden appelflappen zullen er in de keuken van Het Anker worden gebakken. Op donderdagochtend ging het schillen, boren en snijden van de goudrenetten voor de appelflappen los. Het bakken gaat op zaterdag 28 december van start.

Fokke Roffel

Fokke Roffel heeft al meer dan veertig jaar de leiding over het oliebollenbakken. Roffel is al vanaf 6 uur 's ochtends in Het Anker. De evenementencommissie doet dit al ruim veertig jaar en Roffel is er vanaf het begin bij betrokken geweest. Hij is nu dus ook al op leeftijd. Maar de jongeren hebben het altijd druk en Roffel is tot nu toe niet enthousiast voor opvolging.
Roffel organiseert ook al vijftig jaar een rommelmarkt. De opbrengst van deze actie en de rommelmarkt is voor Het Anker.