Waar geven de Eastermarders hun loterijgeld aan uit?

Veel Eastermarders wonnen op 1 januari een deel van de PostcodeKanjer en zitten er dus warmpjes bij. Maar ook de plaatselijke middenstand, zoals aannemers en klusjesmannen, kunnen hun handen dichtknijpen. Dat blijkt uit onderzoek van de Postcode Loterij onder 94 PostcodeKanjer-winnaars uit Eastermar.
© Omrop Fryslân
Op 1 januari van dit jaar viel de prijs van 53,9 miljoen euro in het dorp Eastermar. 273 deelnemers wonnen 76.968 euro per lot. In de winnende straat werden bedragen van 8,9 miljoen en 17,9 miljoen euro gewonnen.

Verbouwing

Bijna de helft van de winnaars in Eastermar geeft aan hun huis te hebben verbouwd. Van de winnaars kiest een groot deel (83%) voor een aannemer of klusjesman uit de buurt. De reden daarvoor is dat mensen het een vertrouwd idee vinden en dat ze op deze manier de lokale ondernemer ook mee kunnen laten profiteren.
Van de winnaars die iets aan hun huis veranderden, zegt ruim een derde dat ze hun huis duurzamer hebben gemaakt, door isolatie of zonnepanelen.

Meer vrijheid

76 procent van de winnaars zegt dat het geld hen meer vrijheid heeft gegeven. Een derde heeft het bedrag op de spaarrekening gezet. Daarnaast zegt bijna de helft van de winnaars dat ze ook anderen hebben geholpen met het geld dat ze wonnen.