Friese studenten ontmoeten elkaar op kerstcongres in Franeker

De dag na kerst staat voor veel mensen in het teken van het bekomen van al het eten én van de drank. Friese studenten komen nu juist bijeen om bier te drinken. De Federaasje fan Fryske Studinteferienings houdt namelijk donderdag en vrijdag z'n 86e kerstcongres in Franeker.
Frysk krystkongres
De Friese studenten uit onder andere Groningen en Wageningen zijn donderdagochtend ontvangen door burgemeester Marga Waanders en hebben daarna met de hele groep een stadswandeling door Franeker gemaakt. De officiële opening was met de studenten zelf en was in het oudste studentencafé van Nederland, de Bogt fen Guné.

Nieuwe studenten

Het aantal studenten dat naar het Friese kerstcongres komt, groeit ieder jaar. Zo zijn er deze keer studenten uit Delft bij. Er worden nog geen speciale activiteiten voor de Friese leden van de studentenverenigingen georganiseerd, maar daar zou de congrescommissie graag verandering in zien.
© Omrop Fryslân, Johanna Brinkman
De activiteiten op het congres staan niet alleen in het teken van drank. Er wordt ook een symposium met verschillende gastsprekers gehouden rond de thema's duurzaamheid, technologie en innovatie. Vanaf 17 uur gaat het feest los en dat duurt tot en met vrijdag.