Rode Kruis Fryslân zamelt ruim 5500 euro in voor Serious Request

Het Rode Kruis in Fryslân heeft ruim 5500 euro ingezameld voor de actie Serious Request van radiozender 3FM. Het geld is bijeengebracht door rondjes te schaatsen in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Mensen konden zich daarvoor laten sponsoren. Ook zijn er tal van losse donaties binnengekomen.
© Omrop Fryslân, Hayo Bootsma
Verslaggever Hayo Bootsma was bij de bekendmaking van de opbrengst
Wethouder Friso Douwstra van Leeuwarden maakte maandagmiddag het exacte bedrag van 5234,64 euro bekend in de schaatshal. Op het laatste moment kon daar nog 300 euro bij worden opgeteld.

Nieuwe opzet Serious Request

De actie Serious Request is dit jaar anders dan anders. Zo is er bijvoorbeeld geen glazen huis waarin dj's opgesloten zitten zonder eten. De opbrengst liep de laatste jaren terug en er kwam steeds meer kritiek. Zo zou er alleen aandacht zijn voor problemen in het buitenland.
De opzet is daarom veranderd. Er zijn dit jaar drie goede doelen waarvoor geld wordt opgehaald: reanimatiecursussen in Nederland, noodhulp bij rampen en bescherming tegen natuurgeweld. De bekendmaking van de landelijke opbrengst is maandagavond in Utrecht.