Heerenveen twee duels tegen Ajax zonder 'rood duo'; Olde Riekerink mist ook duel

Heerenveen moet het na de winterstop twee wedstrijden stellen zonder de middenvelders Ben Rienstra en Yuki Kobayashi. Zij kregen zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen NAC Breda (4-2 verlies) allebei rood. Ze zijn drie wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk. Ook trainer Jan Olde Riekerink is een wedstrijd geschorst. Hij werd in Breda naar de tribune gestuurd met twee gele kaarten.
Ben Rienstra krijt read tsjin NAC © www.orange-pictures.nl
Dat betekent dat Rienstra en Kobayashi twee uitwedstrijden tegen Ajax missen. Op 20 januari moeten de Friezen voor de competitie op bezoek bij de Amsterdammers. Vier dagen later staat Ajax - Heerenveen weer op het programma, maar dan in de kwartfinale van de KNVB-beker. Voor beide wedstrijden moet de trainersstaf dus twee vervangers vinden voor Rienstra en Kobayashi, die meestal in de basis staan bij Heerenveen.
Rienstra kreeg zaterdag al na een kwartier rood voor een overtreding op oud-Heerenveenspeler Mitchell te Vrede. Vlak voor rust gaf scheidsrechter Jochem Kamphuis ook rood aan Kobayashi, na een overtreding op Mounir el Allouchi. Heerenveen stond toen nog 2-1 voor.

Olde Riekerink in het veld

Trainer Olde Riekerink kreeg na zestig minuten zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest daarom naar de tribune. Hij kreeg geel, omdat hij in het veld stond. De trainer vond dat er een overtreding werd gemaakt op Michel Vlap en dat Heerenveen een strafschop moest krijgen.