Heerenveen met negen man onderuit in spektakelstuk tegen NAC Breda

Sportclub Heerenveen heeft zaterdagavond in een spectaculair duel in Brabant verloren van NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion werd het geen mooi 'Avondje NAC' voor de Feansters. De wedstrijd werd met negen man verloren met 4-2. Zowel Ben Rienstra als Yuki Kobayashi moesten al in de eerste helft het veld verlaten.
© OrangePictures
Al in de zesde minuut maakte oud-Heerenveenspeler Mitchell te Vrede het eerste doelpunt van de wedstrijd. Heerenveen kwam niet veel later op gelijke hoogte door Ben Rienstra. Nog geen minuut na zijn doelpunt moest Rienstra echter van het veld met een rode kaart, na ingrijpen van de videoscheidsrechter.
Ook met tien man voetbalde Heerenveen goed verder. In de 27ste minuut zette Mitchell van Bergen de Friezen op 1-2. Net voor het rustsignaal was er wederom een flinke domper voor de gasten; ook Yuki Kobayashi moest na een overtreding met rood van het veld.

Geen rood, maar geel voor NAC

Even leek het erop dat ook NAC met een man minder verder moest. Maar de overtreding van Giovanni Korte op keeper Warner Hahn werd na ingrijpen van de VAR beoordeeld met een gele kaart.
Ook trainer Jan Olde Riekerink kreeg rood, zo zag verslaggever Roelof de Vries
Na de rust maakte NAC gelijk, na weer een dubieus moment en kans van Michel Vlap. Te Vrede zette met zijn tweede doelpunt de 2-2 op het scorebord. Na het doelpunt kreeg trainer Jan Olde Riekerink van SC Heerenveen zijn tweede gele kaart en werd na de tribune gestuurd.

NAC loopt uit

In de 69ste minuut kwam NAC Breda op voorsprong na een goal van Mikhail Rosheuvel. Enkele minuten later kon Rosheuvel ook de 4-2 inkoppen. In de slotfase kreeg Rosheuvel nog een kans op zijn derde treffer van de avond, maar die viel niet.
NAC Breda - SC Heerenveen 4-2 (1-2) 6. Te Vrede 1-0, 11. Rienstra 1-1, 27. Van Bergen 1-2, 58. Te Vrede 2-2, 69. Rosheuvel 3-2, 76. Rosheuvel 4-2.
Opstelling Heerenveen: Hahn, Floranus, Høegh, Pierie, Woudenberg, Rienstra (rood), Kobayashi (rood), Van Amersfoort (77. Lammers), Van Bergen (70. Schmidt), Vlap, Zeneli (45. Bruijn).