Ratatoelje #14: Canadese Apple Crisp van Jody

In de culinaire serie Ratatoelje van Finster op Fryslân maken Friezen met verschillende achtergronden een gerecht met een verhaal. Een van die Friezen is de Canadese Jody Weima. Jody woont hier nu vijf jaar met haar Friese partner. Ze voelt zich thuis in het land waar haar opa geboren is.
Foto: Klazina Hofstee © Omrop Fryslân
Jody Weima woont sinds vijf jaar in Fryslân. De liefde bracht haar hierheen. Jody ontmoette haar Friese partner op het internet. Ze kregen een relatie, maar vanwege de grote afstand duurde dat niet lang. Jaren later pakten ze toch door en kwam Jody naar Fryslân.
Het verhaal van Jody
Jody heeft zelf ook Friese roots. Haar Friese achternaam dankt ze aan haar opa, die in 1951 vanuit Wytgaard emigreerde naar Canada.
Ik heb diep in mijn hart altijd geweten dat ik ooit naar Europa zou verhuizen
Jody Weima

Canadezen bakken graag

Canadezen bakken graag, en Jody heeft het bakken al vroeg geleerd van haar Schotse oma en haar stiefmoeder. Ze bakt graag gerechten met ingrediënten die de meeste mensen gewoon in huis hebben. Zoals de Canadese apple crisp.
Er zitten slechts vijf ingrediënten in:
Een lekker en makkelijk te maken nagerecht dat ideaal is voor de kerstdagen. In het filmpje laat Jody zien hoe je het maakt.
Ratatoelje #14 Kanadeeske Apple Crisp fan Jody
De kerstdagen worden in Canada ook gevierd met lekker eten, zoals kalkoenen. Samen eten zorgt voor verbinding. Jody moest erg wennen aan haar nieuwe in Fryslân, maar na vijf jaar voelt ze zich thuis in het land van haar opa. Alleen de sneeuw in de winter, dat blijft een groot gemis.