Cambuur-trainer Hake: "De spelers moeten nu leveren"

Cambuur-trainer René Hake geeft een bijzonder signaal af aan de spelers, na de slechte wedstrijd van woensdag tegen Fortuna Sittard. De Leeuwarders moeten zondag weer in Limburg spelen en de bedoeling was dat de selectie zaterdag al zou afreizen richting Maastricht. In Limburg zou dan worden overnacht. Door deze luxe regeling is echter een streep gezet door de trainer.
De selectie gaat nu zondagochtend vroeg richting Maastricht. "De spelers moeten weten dat wij iedere wedstrijd weer trachten de beste randvoorwaarden te creëren. Woensdag bijvoorbeeld zijn we vroeg vertrokken en hebben we gezorgd voor een lunch en een sportmaaltijd", zegt Hake.
"Dan moeten de spelers vervolgens wel leveren en dat is niet gebeurd. Ze hebben niet het maximale er uit gehaald. Dat willen we nu wel zien van de spelers, vandaar deze maatregel."

Staf hoopt wat los te maken

De maatregel kan dus worden gezien als een straf, waarmee de staf hoopt wat los te maken bij de spelers. Aanvoerder Robbert Schilder heeft wel begrip voor de beslissing van de trainer. "Bij Cambuur zijn deze dingen altijd dik voor elkaar. Bij andere clubs is dat vaak niet zo. Maar uiteindelijk gaat het er wel om wat wij op het veld laten zien. Dat was woensdag te weinig", zegt Schilder.

Nog geen opstelling

Hake kon nog niet een opstelling geven. Het was vrijdag de tweede dag na de wedstrijd en dan komen meestal wer wat kleine klachten los. Hake: "We zullen zaterdag bekijken wie het meest fit zijn." Cambuur en MVV staan op de ranglijst dichtbij elkaar. De ploeg uit Maastricht heeft één punt meer dan Cambuur (26 om 25 punten). Bij winst gaat Cambuur langs MVV en daarmee zouden de Leeuwarders ook weer in het linker rijtje komen.