Wedstriid fan de wike: Vooruitblik op PKC-LDODK met André Zwart

De Wedstriid fan de wike is deze keer het duel in de Korfbal League tussen PKC uit Papendrecht en LDODK uit Gorredijk en Terwispel. PKC staat eerste, LDODK vierde. Van de twaalf keer dat de ploegen tegen elkaar speelden, won PKC tien keer. In Papendrecht wist LDODK nog nooit een punt te halen. Zaterdagmiddag om 15.30 uur zullen de Friezen er alles aan doen om korfbalhistorie te schrijven door de allereerste overwinning in Papendrecht te boeken. LDODK-aanvoerder André Zwart blikt vooruit.
PKC-LDODK mei André Zwart
André Zwart speelt al sinds zijn 17e in het eerste van LDODK. De 30-jarige Gorredijker was al eens topscorer in de Korfbal League en behaalde met LDODK twaa jaar geleden de play-offs om de landstitel. Ze verloren toen van TOP Sassenheim in de halve finale.
Het grote doel is om in de Ziggo Dome de finale te spelen om het kampioenschap van Nederland.
Daarvoor moeten ze als eerste bij de beste vier teams in de competitie eindigen. De twee beste ploegen in de play-offs spelen uiteindelijk de finale.
Foarútblik PKC-LDODK mei André Zwart Argyf
Omrop Fryslân heeft voortaan de 'Wedstriid fan de wike'. Iedere week staat op radio, televisie en online een bijzondere sportwedstrijd centraal. Van korfbal tot amateurvoetbal en van betaald voetbal tot shorttrack: alles komt voorbij. Er wordt in de aanloop extra aandacht gegeven aan de 'Wedstrijd van de week'. De uiteindelijke grande finale, de wedstrijd zelf, is online te volgen op Omropfryslan.nl en in de Omrop-app. Soms live en anders als samenvatting terug te kijken.