Olde Riekerink met dubbel gevoel naar NAC Breda

Sportclub Heerenveen staat vlak voor de winterstop achtste en heeft de kwartfinale gehaald van het bekertoernooi. Toch is niet alles positief bij Heerenveen. Het voetbal mag nog wel wat beter. "Dat geeft mij een dubbel gevoel. Het is allemaal te wisselvallig en dat moet eruit", aldus de trainer. Heerenveen speelt zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen NAC Breda.
Jan Olde Riekerink

3-3-4

Heerenveen speelde woensdag tegen ODIN met een 3-3-4-systeem en zo speelde Heerenveen zondag ook tegen FC Utrecht, de laatste twintig minuten. "Men zegt dan dat je altijd zo moet spelen, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Dan sta je 3-0 achter en geeft de tegenstander misschien vijf procent minder. Of je speelt tegen amateurs. Dat is ook anders."

Doke Schmidt is terug, maar nog niet zeker van een basisplaats

Tegen FC Utrecht stond Doke Schmidt weer eens in de basis. Dat kwam omdat Daniel Høegh er niet bij was. "Het is niet zo dat ik na twee weken even een basisplaats eis. Ik vind wel dat ik wat kan bijdragen aan dit team met mijn spel, maar dat laat ik aan de trainer over."
Doke Schmidt
Waarschijnlijke opstelling: Hahn, Floranus, Høegh, Pierie, Woudenberg, Rienstra, Thorsby, Vlap, Zeneli, Lammers en Mihajlovic.
De wedstrijd NAC Breda-Heerenveen wordt zaterdagavond live uitgezonden op Omrop Fryslân Radio. Commentator is Roelof de Vries en de wedstrijd begint om 19.45 uur.