VIDEO: Jean-Marc van Tol in IepenUP

Fokke en Sukke-tekenaar Jean-Marc van Tol was woensdagavond te gast in IepenUP. Met hem werd 'De Staat van Nederland' besproken. Van Tol had ook een boek, Musch, geschreven over Johan de Witt, een belangrijk politicus uit de Gouden Eeuw.
Hoe staat ons land ervoor? Is er afstand tussen wat er écht gebeurt en wat er in de media wordt getoond? En kan een cartoon ooit worden verboden? Aan de hand van cartoons, videofragmenten en de actualiteit werd het antwoord op dat alles gezocht.
Verder kwam het 25-jarige bestaan van Fokke en Sukke aan bod, striptekenen in het algemeen en het koningshuis. Ook Asing Walthaus kwam langs. Hij had een aantal Fokke en Sukkes ver-Friest. De poëzie kwam van de stadsdichter van Groningen: Lilian Zielstra en de muziek van rapper Louis Pedro.
Iedere woensdag staan in het programma de actualiteiten in de wereld centraal. Hoe leven wij met z'n allen, welke subgroepen maken daar deel van uit en hoe zorgen wij ervoor dat wij elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen? Dat zijn zaken die aan bod komen in IepenUP.
Iedereen kan aan komen waaien en meedoen aan de discussies in café De Backstage in poppodium Neushoorn. Het programma start elke woensdag om 20.00 uur en is te volgen op Omropfryslan.nl, in de Omrop-app en op de Facebook-pagina van Omrop Fryslân. Meer informatie over IepenUP is te vinden op de Facebook-pagina. IepenUP is een initiatief van Omrop Fryslân, Tresoar, Neushoorn Café en LF2018.