Twee Friese platenzaken horen landelijk bij de besten van dit jaar

Er staan twee Friese platenzaken in de landelijke top-50 van beste platenzaken van het jaar. Het gaat om Groovy Tosti uit Heerenveen op 30 en het Leeuwarder King Kong Records op 32.
© ANP
Groovy Tosti is de hoogste nieuwkomer in de lijst. Inwoners van Heerenveen zijn volgens de commentaren bij de lijst blij dat er weer eens vinyl kan worden gekocht. De opstellers van de lijst prijzen de combinatie van de ambiance en het luisteren naar muziek op vinyl. Bovendien is de service goed. "Eerst even een tosti nemen en dan lekker 'sneupen' tussen de lp's. Een aanwinst voor het Noorden."
Twee plekken onder Groovy Tosti staat dus King Kong Records uit Leeuwarden. Die zijn ruim twintig plaatsen geklommen, want vorig jaar stond de zaak nog op 53. "Altijd kundig commentaar bij vragen en geen poeha. Gewoon voeten op de grond", staat bij het oordeel.
Mensen konden bij LP Vinyl stemmen op haar favoriete platenzaak. De meeste stemmen gingen, net als een jaar geleden, naar Diskid uit Zwolle. De tweede plaats was voor North End uit Haarlem en Vinylparadijs in Geesteren staat op drie.