Vermiste marechaussee Sicco Cuperus uit Leeuwarden op nieuwe coldcasekalender

De vermiste marechaussee Sicco Cuperus uit Leeuwarden staat op de nieuwe coldcasekalender, die in januari uitkomt. De politie verspreidt de kalender bij gevangenissen en de reclassering, plekken waar wordt gehoopt op nieuwe tips.
Fermiste maresjaussee Sicco Cuperus
De Leeuwarder Sicco Cuperus raakte op pinkstermaandag 2014 vermist. In zijn huis stond de televisie nog aan en lag zijn telefoon aan de lader. Sicco's auto was wel verdwenen, die werd een paar dagen later in Marrum gevonden. Verder zijn er geen echte aanknopingspunten gevonden om het mysterie op te lossen.
Gona en Piet Cuperus met de coldcasekalender © Omrop Fryslân, René Koster
Als iemand iets weet, laat die dat dan nu alsjeblieft zeggen. Al is het het ergste.
Moeder Gina Cuperus
De familie heeft eerder al alle mogelijkheden ingeroepen van televisieprogramma's en andere media, maar zonder resultaat. "Dat dit allemaal doorgaat en niets oplevert, dat sloopt je", vertelt vader Piet Cuperus. Zijn vrouw Gina ziet de kalender als een laatste strohalm: "Als iemand iets weet, laat die dat dan nu alsjeblieft zeggen. Al is het het ergste."
Sicco Cuperus op de ColdCase-kalender © Omrop Fryslân, René Koster

Mogelijk slachtoffer van misdaad

Dat de informatie van de vermiste marechaussee nu op de coldcasekalender staat, betekent niet dat de politie er met zekerheid vanuit gaat dat Sicco slachtoffer is van een misdaad. "Maar het zou wel heel goed kunnen", zegt vader Piet. "Sicco werkte als opsporingsambtenaar bij het Wad en daar gebeurt veel. Misschien was hij wel iets op het spoor, je weet het niet."
Het verhaal van Sicco's vermissing staat in de kalender bij de maand juni, de maand waarin hij vermist raakte. Er ligt een beloning van 15.000 euro klaar voor tips die tot een oplossing leiden.
Verslaggever René Koster was bij de vader en moeder van Sicco Cuperus