Sven Kramer: "Als ik 's morgens mijn veters niet kan strikken, loop ik wel op blote voeten"

Langzaamaan gaat het fysiek beter met Sven Kramer. Dat zei de schaatser na zijn 5.000 meter op de wereldbeker in Thialf. "Als je kijkt naar hoe ik de afgelopen maanden liep te kloten, dan ben ik wel blij." Kramer, die een paar wedstrijden heeft gemist vanwege een rugblessure, werd derde met een tijd van 6.10.61.
Sven Kramer nei rentree
"Ik kan er wel mee leven. Dat zal ook wel moeten", zei Sven Kramer over de rit die hij in Thialf reed. Helemaal pijnloos was die rit niet. "Maar dat is nooit zo. De afgelopen paar jaar heb ik ook nooit pijnvrij gereden."
Toch bevalt het schaatsen hem nog goed. "Ik vind het nog hartstikke leuk. Ja, ik heb wel eens mindere momenten als het niet goed gaat, maar ik schaats ook niet elke dag 6.10. Dus zo slecht gaat het niet."
Nu hoop ik, dat ik dit door kan trekken naar over twee weken
Kramer die vooruitkijkt naar het NK
Kramer moest eerdere wedstrijden aan zich voorbij laten gaan, vanwege een slepende blessure aan zijn rug. Toch verbaast het hem niet dat hij zondag in Thialf weer zo goed reed. "Ik kan best goed schaatsen, daar twijfel ik niet aan. Maar het moet even op zijn plek vallen. Nu hoop ik dat ik dit kan doortrekken naar over twee weken." Dan is het NK afstanden. Ook op Thialf. Daar kunnen de schaatsers zich plaatsen voor het WK afstanden van februari in Inzell.
De vraag die nu vooral speelt, is hoe Kramer zich morgen voelt. "Daar gaat het om." Heeft hij dan nog last van deze inspanning? Eerder zei Kramer al eens dat hij door pijn zijn schoenveters niet kon strikken. "Dan loop ik morgen op blote voeten door huis!"