Aris kan na slecht tweede kwart thuis niet stunten tegen Den Bosch

De basketballers van Aris hebben in de thuiswedstrijd tegen Den Bosch niet voor een stunt kunnen zorgen. In het Kalverdijkje werd het 73-84. Het begin was nog goed, maar na een zwak tweede kwart raakte de winst al uit zicht.
David Michaels © www.dijksfotografie.nl
Aris, dat deze week alweer afscheid nam van Johnny Williams, begon sterk en had halverwege het eerste kwart zelfs een voorsprong van negen punten: 14-5. Den Bosch kwam daarna wel wat terug, maar Aris kon een voorsprong van zo'n vijf punten vasthouden tot halverwege het tweede kwart. Toen ging het mis: Den Bosch maakte een run van 13-0. De voorsprong van 29-27 van Aris werd een achterstand van 29-40.
Die klap kwam Aris niet meer te boven. Bij rust was het verschil nog steeds elf punten: 37-48.

21 punten achter

In het derde kwart liep Den Bosch nog verder uit. De voorsprong voor de bezoekers was in dat kwart op een gegeven moment zelfs 21 punten. Veel verder liet Aris het niet komen, maar de winst dat er toen al niet meer in tegen de nummer twee van de Dutch Basketball League.
Door een prima vierde kwart (23-16), waarin topscorer Stefan Wessels (17) bij Den Bosch vooral op de bank zat, maakte de ploeg van Tony Van den Bosch de score nog wat draaglijker.

Den Bosch verdeelt punten beter

Bij Aris kwamen de punten zoals zo vaak van David Michaels (19) en Griffin Kinney (17). Ook Nick Masterson hielp met 18 punten in de productie. Bas Veenstra pakte negen rebounds.
Bij Den Bosch waren er qua scores geen uitschieters, maar daar werden de punten goed verdeeld: zeven spelers met minstens acht punten. Wessels was ook nog eens goed voor elf rebounds.

Uitwedstrijd tegen Zwolle

Den Bosch staat dus tweede, maar volgende week staat er nog een lastigere wedstrijd op het programma voor Aris. Dan gaan de Leeuwarders op bezoek bij koploper Zwolle.