LDODK gooit winst weg in topper tegen TOP

LDODK heeft zaterdagavond gelijk gespeeld tegen TOP. In Gorredijk werd het 24-24. Dat was jammer voor de thuisploeg, want de ruststand was 17-11 voor LDODK. Dat zag TOP in de tweede helft met een grote comeback nog een puntje uit het vuur slepen.
Trainer Henk Jan Mulder nei it lykspul
LDODK nam in het begin van de wedstrijd duidelijk afstand van TOP. Na acht minuten was het al 6-2 voor de thuisploeg. Die voorsprong werd in de eerste helft alleen maar groter, zodat de ruststand 17-11 voor LDODK was.

Duel draait volledig om

In de tweede helft knokte TOP zich knap terug in de wedstrijd. Na tien minuten was de voorsprong van LDODK nog maar 2 punten: 19-17. Ook die voorsprong was als sneeuw voor de zon verdwenen toen TOP brutaal de leiding pakte (22-24). Op dat moment richtte LDODK zich op en door doelpunten van Andre Zwart en Friso Boode werd het toch nog gelijk.
Erwin Zwart nei it lykspul

Mid-Fryslân rekent af met Rohda

Mid-Fryslân speelde zaterdagavond in de hoofdklasse B. Thuis tegen Rohda werd het 30-27. Mid-Fryslân pakte vanaf het begin een voorsprong (9-6) en kon die vasthouden tot aan de rust. De stand was toen 20-16.
In de tweede helft lukte het Mid-Fryslân de voorsprong uit te breiden (25-19). Rohda kwam later wel wat dichterbij (27-23) maar de overwinning van Mid-Fryslân kwam niet meer in gevaar.

SCO verliest van Oost-Arnhem

In diezelfde hoofdklasse verloor SCO zaterdag de uitwedstrijd tegen Oost-Arnhem. In de eerste helft liep de thuisploeg al snel uit naar een 7-3 voorsprong. Dat kon SCO nog knap terughalen met als resultaat een 14-13 stand bij rust.
SCO kwam in de tweede helft zelfs even op voorsprong (14-15), maar daarna gaf Oost-Arnhem gas. De thuisploeg pakte een ruime voorsprong (24-18) en trok de overwinning over de streep. De eindstand was uiteindelijk 29-22 voor Oost-Arnhem.