Drachtster Boys pakt drie welkome punten

De zaalvoetbalsters van Drachtster Boys hebben in de laatste wedstrijd voor de winterstop afstand genomen van de onderste regionen. Thuis wonnen de Drachtsters met 5-2 van ZVV Den Haag. In de rust was het al 4-1. Avanti blijft wel onderaan staan. In Stiens werd het 3-8 tege TPP uit Rotterdam.
Jessie Prijs (argyffoto) © Tibbesma Fotografie
Jessie Prijs zette Drachtster Boys al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong, na een één-tweetje met Aafke de Hoek. Prijs maakte ook de 2-0, na een pass van Lisanne Kempe. En daarmee was het nog niet klaar: de 3-0 en 4-0 schreef ze ook achter haar naam. Voor de rust wist ook Den Haag het doel te vinden. Priscilla Vos scoorde de 4-1.
In de tweede helft kwamen de Hagenezen nog iets dichterbij na een treffer van Lisanne Vermeulen. Uitblinker Prijs vergrootte de marge even later weer naar drie goals. Ze scoorde de 5-2 met een hard schot. Die stand was ook de eindstand.

TPP te sterk voor Avanti

Avanti kon thuis niet opboksen tegen TPP, de nummer twee van de eredivisie. In Stiens was het voor de rust al 2-5. In de tweede helft kon Avanti het niet meer spannend maken. De wedstrijd eindigde in 3-8.
Na twaalf wedstrijden staat Avanti op de elfde en voorlaatste plek.