Provincie steunt 'Stout Konijn' op Vlieland met 27.000 euro

Stichting Great Wide Open Vlieland krijgt 27.000 euro van het Iepen Mienskipsfûns. Met dat geld zullen zij een speelplek creëren bij het verhaal 'Stout Konijn', een bekend onderdeel van het festival. Stout Konijn is een van de 15 projecten op de Waddeneilanden die geld krijgen van het fonds.
© Omrop Fryslân
Het project is bedacht als onderdeel van het 10-jarig jubileum van het Vlielander festival Into the Great Wide Open en is een bedankje aan het eiland voor haar gastvrijheid. Stout Konijn is een konijn dat je bijna nooit ziet, maar dat wel overal keutels achterlaat. Het project kost in totaal 70.000 euro.

Samenwerking

Het plan voor de speelplek is gemaakt in samenwerking met lokale belangstellenden en andere partijen, waaronder Staatsbosbeheer, Brede school de Jutter en speeltuinvereniging KDSO. De stichting hoopt de speelplek in mei 2019 te openen. Het 'Hol van Stout Konijn' zou dan feestelijk kunnen worden geopend tijdens het festival Here Comes The Summer.

Andere projecten

Andere projecten op de Waddeneilanden die geld krijgen van het Iepen Mienskipsfûns zijn een opknapbeurt voor het openbaar toiletgebouw in de jachthaven op Ameland (35.000 euro) en AVV, dat 17.000 euro krijgt om de veldverlichting te vernieuwen. In totaal investeert het Iepen Mienskipsfûns zo'n 650.000 euro in de leefbaarheid op de Waddeneilanden.