Luuc Eisenga gaat op 1 maart weg bij SC Heerenveen

Luuc Eisenga houdt op 1 maart volgend jaar op als algemeen directeur van SC Heerenveen. Dat heeft de club maandagochtend laten weten. "Ik heb besloten om de zaken hier goed af te sluiten en daarna op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging", zegt Eisenga in het bericht op de website van de voetbalclub.
© www.orange-pictures.nl
Later maandagochtend geeft Eisenga in een persconferentie een toelichting op zijn besluit. In het bericht laat hij wel alvast weten met een tevreden gevoel terug te kijken op zijn functioneren bij de club. "Ik wil allereerst graag de medewerkers bedanken voor het vertrouwen en hun inzet de afgelopen jaren. We hebben goede dingen bereikt met elkaar en gezorgd voor een gezond bedrijfsklimaat. Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd bij deze mooie club en ben blij dat het gelukt is om rust en structuur terug te brengen in het bedrijf."
Het rommelt al langere tijd bij SC Heerenveen. Vorige week werd bekend dat er een conflict is tussen de club en hoofdsponsor GroenLeven. Eisenga zou de toezegging hebben gedaan om zich "maximaal in te spannen" om zonnepanelen van GroenLeven op het dak van het Abe Lenstrastadion te leggen. Die toezegging kon hij echter niet doen, omdat niet de club maar Sportstad Heerenveen de eigenaar is van het stadion. Ook andere sponsoren zouden twijfels hebben of ze willen doorgaan bij Heerenveen. Een deel van hen kan niet goed met Eisenga opschieten.
Het stichtingsbestuur van de club heeft vrijdagmiddag met Eisenga om tafel gezeten om over zijn positie te praten. Uit naam van Eisenga was Bert Kingma aanwezig. Kingma is advocaat, die gespecialiseerd is in arbeidsconflicten en strafrecht. Van het stichtingsbestuur van Heerenveen zaten Cees Rozemond en Rico Jalink er bij met hun advocaat Pieter Tuinman.

Reactie raad van commissarissen

Voorzitter Jorrit Jorritsma van de raad van commissarissen van SC Heerenveen gaf in het bericht van de club een eerste reactie op het besluit van Eisenga: "De rvc heeft de afgelopen drie jaar prima samengewerkt met Luuc. Hij leidt de club rustig en vastberaden, heeft het vertrouwen van de medewerkers en gaat stap voor stap zijn weg. De hele club is hem daarvoor dank verschuldigd."