Mannen- en vrouwenploeg shorttrack naar halve finale in Almaty

De achtervolgingsploegen bij de mannen en vrouwen zijn op de wereldbekerwedstrijden shorttrack door naar de halve finale. De shorttrackers zijn dit weekend in Almaty, Kazachstan. Ook op de individuele afstanden zijn de meeste Friezen door.
Archiefbeeld met Rianne de Vries © www.orange-pictures.nl
Suzanne Schulting en Rianne de Vries zijn op de 1.000 meter door naar de kwartfinale en op de 1.500 meter naar de halve finale. Schulting werd vrijdag twee keer eerste. De Vries werd op de 1.000 meter in haar heat eerste. In de kwartfinale op de 1.500 meter werd De Vries derde, maar ze gaat door als een van de tijdsnelsten.

Mannen

Bij de mannen gaat Sjinkie Knegt een ronde verder op de 1.000 en 1.500 meter. Itzhak de Laat gaat door op de 500 en de 1000 meter. Daan Breeuwsma en Jasper Brunsmann op de 500 en 1.500 meter. Dennis Visser was minder gelukkig: op de 1.000 meter werd hij uitgeschakeld vanwege een penalty en in zijn kwartfinale op de 1.500 meter werd hij vierde.

Ploegenachtervolging

Bij de vrouwen doen Schulting en De Vries met Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof mee aan de ploegenachtervolging. Zij werden eerste in hun kwartfinale. Bij de mannen bestaat de ploeg volledig uit Friezen: Breeuwsma, De Laat, Knegt en Visser. Ook zij gaan door als eerste.
Bij de gemengde ploegenachtervolging werd Nederland, met Breeuwsma, Brunsmann, Schulting en Van Kerkhof, uitgeschakeld. De vierde plaats in de kwartfinale was niet genoeg.