Komt Oele Plop met 'Ik wie smoar' op nummer één in de Fryske Top 100?

Laten we zeggen dat hij dit jaar een hele bijzondere plaat heeft uitgebracht. En nu wordt er met man en macht reclame voor hem gemaakt op sociale media. Door onder andere een goede vriend van hem: Emiel Stoffers van De Hûnekop. We hebben het over de single 'Ik wie smoar' van Oele Plop, oftewel Lieuwe Paulusma.
Oele Plop
Paulusma heeft eigenlijk nog nooit eerder wat met muziek gedaan, maar toen hij het nummer 'Because I got high' van Afroman hoorde, zag hij er wel wat in. "Ik zat in mijn loods, potje bier erbij en toen hoorde ik dat nummer in het Engels. Het gaat over blowerij en weet ik wat. Ik denk, dat doen wij niet in Fryslân. Of laat ik het zo zeggen, ik in ieder geval niet. Daar vind ik niks aan, dus dat moet even over bier gaan. Toen was één plus één al snel twee."
Terwijl Emiel in Australië zit, stuurde Oele hem een appje met zijn idee. Emiel: "Toen zei ik, hier hebben we goud in handen! Ik wist het meteen." Het nummer gaat dus over 'het gele goud' en wordt met name in zuipketen veel gedraaid.

"Dikke hit"

Nu willen de beide heren 'Ik wie smoar' op nummer één in de Fryske Top 100 krijgen en daarom hebben ze een reclamecampagne op sociale media opgezet. Ze schatten hun kansen hoog in. "Honderd procent! Wij gaan voor de nummer één, honderd procent. Het kan toch niet missen, of wel?", zegt Oele. "Die bagger die er elk jaar weer in staat. Er staat nooit een iets fatsoenlijks in die hele Top 100", stel Emiel. "Wij hebben hier een dikke hit!"
Op Oudjaarsdag zendt Omrop Fryslân de Fryske top 100 uit, vanaf 13.00 uur 's middag tot middernacht om 24.00 uur.