Kunstwerk van Jan Ketelaar is geplaatst op de dijk in Holwerd

Keunstwurk fan Jan Ketelaar stiet te plak op de dyk yn Holwert
Het eerste kunstwerk van Sense of Place wordt donderdag eindelijk geplaatst. Het gaat om een beeld van Jan Ketelaar, met de naam 'Wachten op hoog water'. Het kunstwerk bestaat uit twee metalen vrouwen van vijf meter hoog, die over de zee uitkijken. Het beeld stond vanochtend nog bij staalbedrijf Mannen van Staal in Leeuwarden, maar daarna werd het naar Holwerd vervoerd.
Keunstwurk fan Jan Ketelaar is oankaam yn Holwert
Het beeld hing in de takels boven een vrachtwagen en werd klaargemaakt voor vervoer naar Holwerd. Kunstenaar Jan Ketelaar was daarbij aanwezig. Hij lijkt sprakeloos: "Ik sta mezelf bij elkaar te houden. Ik voel me net een robot, alsof het een vreemde droom is."
Het is een zeer emotioneel proces geweest voor de kunstenaar en hij heeft veel geworsteld. "Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen. Voor mij is dit een enorme prestatie. Ik ben erg blij en trots!"
© Omrop Fryslân, Simone Scheffer
Verslaggever Simone Scheffer is bij de beelden en de kunstenaar
De vrachtwagen met het beeld van de vrouw is aangekomen in Holwerd. Joop Mulder van Sense of Place is ook aanwezig. "Fantastisch. We hebben lang gewacht op het moment dat we het eerste icoon van Sense of Place bovenop de dijk kunnen zetten", zegt hij.
"Het beeld is prachtig. Ik ben helemaal in m'n sas", vervolgt Mulder.
Ferslachjouwer Simone Scheffer is in Holwerd
Theunis Bakker fan Mannen van Staal aan het woord