Bruno Rummler vindt het een eer om in de Fryske Top 100 te komen

Bruno Rummler won dit jaar met de band Stonecrobs met het nummer 'Yn frijheid kinsto libje' het festival Liet. In 2014 won hij Liet ook al. Ook was hij het afgelopen jaar druk met het eerbetoon aan zijn oom Doede Bleeker, de zanger die eerder dit jaar is overleden.
Bruno Rummler yn DMFF
De kans dat hij in de Fryske Top 100 komt, is best wel groot. Met twee verschillende bands bracht hij dit jaar nummers uit. Naast Stonecrobs is dat met de band Days To Image met het nummer Heechspanning. Ook 'it harkersliet' dat hij met Judith Fledderus zingt, komt geregeld voorbij op de Friese radio.
"Ik ben eerlijk gezegd niet zo met de Top 100 bezig. Vind het wel mooi als iemand tegen me zegt dat hij op mij heeft gestemd. Maar dit jaar ben ik op de finale stemdag bij de Omrop om deel te nemen aan het belpanel."
"Ik vind het super als muziek wat met mensen doet en als ze mijn muziek vaker willen horen. Het is wel de grootste eer die je kunt krijgen als je in de top 100 komt."

Doede Bleeker

Zijn eigen nummer 1 in de Fryske Top 100 is het nummer 'Kenstou ok dat gefoel' van de eerder dit jaar overleden muzikant Doede Bleeker. "Hij was mijn oom. Ik heb het nummer op de begrafenis gespeeld. Ik vind het mooi dat het nummer eindigt met hoop."
Op Oudjaarsdag zendt Omrop Fryslân de Fryske Top 100 uit, tussen 13.00 uur 's middags en 24.00 uur.
© Omrop Fryslân